Pečené krůtí stehno na majoránce

« Zpět

Průměrné hodnocení: 2.6314

Krůtí stehno omyjeme, osušíme, celé potřeme rozpuštěným máslem, osolíme, posypeme ze všech stran majoránkou, zakapeme celé šťávou z citronu a pak ho necháme odpočinout cca 2 hodiny,lépe přes noc. Na pekáč si dáme trochu másla, na něj položíme připravené stehno, převaříme si zeleninovou kostku a část si nalijeme na dno pekáčku, a nakrájenou cibuli na proužky a česnek na plátky, přikryjeme a dáme péct. Nakrájíme si na menší kousky rajčata i papriku a v polovině pečení je přidáme ke stehnu. Po celé délce pečení doléváme zeleninový vývar do vypotřebování a stehno párkrát otočíme, aby se opeklo ze všech stran, ke konci pečeme odkryté.