Maso

V našem sortimentu máme celé  chlazené krůty a krocany a z našeho kvalitního, zdravého a hlavně čerstvého masa můžeme na vaše přání také přímo připravit jednotlivé krůtí díly nebo výrobky z našeho masa. Neřadíme se mezi velké potravinářské podniky a maso je porcováno pouze z krůt nebo z krocanů z našich chovů tak jak postupně dorůstají. Protože v přírodě není nikdy nic úplně stejné, nemůžeme Vám také nabídnout vždy přesné váhy jednotlivých kusů a  krůtích dílů. Vaši objednávku se vždy snažíme maximálně přizpůsobit vašim požadavkům a váhám jednotlivých krůtích dílů. Prosíme vás však o váhovou toleranci u jednotlivých dílů ve vaší objednávce. Některé druhy krůtích dílů vám nabízíme také ve vakuovém balení. Vakuové balení je dražší, výrazně však prodlouží trvanlivost masa, které je při delším proležení ještě křehčí.

Jednotlivé kusy a půlky objednávejte prosím v kusech krůtí díly a výrobky v kilogramech. Objednávky na jednotlivé díly na daný týden přijímáme vždy nejpozději do pondělí, maso je pak připraveno k vyzvednutí ve středu, čtvrtek nebo v pátek v naší prodejně v Rychvaldě nebo na prodejně Česká krůta  Ostrava- Přívoz. Při zadání objednávky na našem webu vás systém sám navede k možnému termínu vyzvednutí objednávky.

Objednávku je také možno zadat telefonicky: +420 596 546 672 v pracovních dnech od 7:00 do 15:00 či kdykoliv emailem: farma.rychvald@volny.cz

Pokud máte speciální požadavky nebo potřebujete další informace neváhejte nás prosím kontaktovat.

Výrobky

Díky velkému zájmu našich zákazníků jsme rozšířili naši nabídku také o výrobky z našeho masa. Protože pečlivě sledujeme celý výkrm, zpracování i kvalitu masa, také u výrobků jsme se rozhodli jít stejnou cestou. Ve spolupráci s rodinnou výrobnou Pavel David v Ostravě jsme pro vás vytvořili nabídku velmi kvalitních výrobků z našeho krůtího masa. Všechny výrobky obsahují pouze výběrové krůtí maso (prsní či stehenní svalovinu), do výrobků nepřidáváme žádné příměsi, separát nebo sóju. Všechny výrobky jsou bezlepkové. Překvapí Vás nejenom jejich chuť, ale také velmi dlouhá trvanlivost výrobků.

Krůtí výrobky lze objednat stejně jako chlazené krůty či krůtí díly : zde na našem webu, nebo lze objednávat telefonicky: +420 596 546 672 v pracovních dnech od 7:00 do 15:00 či emailem: farma.rychvald@volny.cz

Pokud máte speciální požadavky nebo potřebujete další informace neváhejte nás prosím kontaktovat.

Popis

Krůta nebo krocan  celý s droby

Popis

Půlka krocana nebo krůty bez drobů

Popis

Krůtí prsa s medailonem

Čerstvá krůtí prsa jsou pro mnohé z nás největší lahůdkou. Jedná se o nejkřehčí a nejlibovější část z celého kusu. Prsní svalovina obsahuje 23 % bílkovin s vysokou biologickou hodnotou, nejvíce ze všech druhů masa. Pro nízký obsah tuku jen 1,1 až 1,5 %, jsou vhodné při dodržování zdravého životního stylu či při různých dietách. Krůtí prsa prodáváme vždy v celku i s medailonem – nejkřehčí a pro mnohé také tou nejlepší částí prsního svalu.

Recepty

Popis

Krůtí prsní řízek - plátky

Čerstvá krůtí prsa vám nabízíme také již nakrájené na plátky. Dle hmotnosti je v balení vždy cca 3- 5 plátků čerstvých krůtích prsou, výborných k přípravě steaků, minutek, grilování, či přípravu vynikajících krůtích řízků.

Popis

Krůtí stehno celé s kostí a kůží

Často podceňované a při tom vynikající maso, které ocení všichni milovníci šťavnatého červeného masa. Stehenní svalovina obsahuje vysoký podíl bílkovin, v němž je rozpuštěna řada chuťově atraktivních látek. Stehno lze upéct v celku, nezapomeňte přikrýt, podlévat a péct dostatečně dlouho – doba pečení v hodinách = váze pečeného masa v kg. Podávejte pak se špenátem či zelím. Celé stehno lze také rozdělit na vrchní a spodní část, spodní část lze upéct, vrchní vykostit a použít k přípravě vynikajících lahůdek.

Recepty

Popis

Krůtí horní stehno s kostí a kůží

Vynikající maso, které se dá připravit na opravdu hodně způsobů. Někteří lidé jej přirovnávají k masu telecímu. Horní stehno lze vykostit a připravit vynikající rolády, dušené maso či řízky a nebo lze jednoduše upéct. Vřele doporučujeme vyzkoušet guláš z vykostěného horního stehna v kombinaci se srdíčky a žaludky.

Recepty

Popis

Krůtí stehno spodní – palička

Podceňované a při tom vynikající maso, které se hodí především k pečení. Pro svůj větší obsah šlach se nehodí k vykosťování, ale pokud si chcete v kuchyni pohrát získáte vykostěním fantastické maso na čínu.

Recepty

Popis

Krůtí horní stehno bez kosti - plátek

Šetříme Váš čas a proto v našem sortimentu najdete také horní krůtí stehno již vykostěné. Maso máte již připraveno pro okamžité použití. Výborné bude nakrájeno na kousky i při přípravě v celku. Určitě také vyzkoušejte krůtí stehenní plátek na letním grilu!

Popis

Stehenní krůtí rolka - marinovaná

Vykoštěné krůtí horní stehno zabalené v síťce. Stačí jen dokřupava upéct a servírovat - třeba se špenátem a brambory.

 

 

Popis

Krůtí křídlo celé

Čerstvé krůtí křídlo je jemné světlé maso, výborné je pečené na různé způsoby, grilované, hodí se také na přípravu vývaru, či rizota. Krůtí křídlo se skládá ze dvou částí – zejména vrchní část – ramínko – je mezi odborníky uznávanou specialitou.

Recepty

Popis

Krůtí ramínko

Na krůtím ramínku je největší podíl  světlého libového masa z celého křídla. Výborné na pečení nebo grilování. Doporučujeme jej vykostit, naplnit mletým masem a upéct.

Popis

Krůtí krk

Vynikající libové šťavnaté maso z čerstvého krůtího krku je vhodné k přípravě vývaru, výborný je také pečený nebo uzený. Připravíte z něj také úžasné rizoto či jiné speciality.

Recepty

Popis

Krůtí klřídlo bez ramínka

Druhá část křídla s letkou, vhodné pro skvělý vývar nebo pečení

Popis

Krůtí ořez

Krůtí ořez obsahuje nakrájené světlé maso z vykostěných  krůtích křídel a tmavší červené maso z vykostěných paliček. Jednoduše z něj připravíte  vynikající čínu či guláš, výborný je také orestovaný podávaný se zeleninovým salátem.

Popis

Mleté krůtí maso

Abychom vám usnadnili práci a šetřili Váš čas, naleznete v našem sortimentu také krůtí maso, které meleme vždy čerstvé z krůtího ořezu. Nemeleme zde žádné zbytky či kůže ale pouze kvalitní kvaltní celé maso. Mleté krůtí maso je výborné pro přípravu hamburgerů, masových kuliček nebo dalších vynikajích jídel. Abychom mohli prodávat mleté maso balené musíme dle nařízení státních orgánů do mletého masa přidávat sůl v minimální dávce 1% - což znamená 10 g na 1 kg masa. Přidáváme klasickou kuchyňskou sůl .  Pro ty z vás kteří solí méně již není třeba maso solit.

 

Popis

Krůtí biskup

Čerstvý krůtí biskup patří mezi specialitu. Je vhodný na velmi silnou polévku, k pečení nebo uzení. Při pečení krůtích biskupů lze získat velmi kvalitní krůtí sádlo, které může být skvělý základ pro domácí pomazánku či další dobroty. Krůtí sádlo má nízký bod tání a obsahuje tělu prospěšné omega3 mastné kyseliny.

Recepty

Popis

Krůtí srdíčka

Krůtí srdíčka mají vynikající charakteristickou chuť. Čerstvá krůtí srdíčka se dají přidat do vývaru, vhodná jsou i na přípravu guláše.

Recepty

Popis

Krůtí játra

U jater platí dvojnásob, že při jejich nákupu je velmi důležité dívat se na kvalitu. Játra a ostatní droba obsahují železo a další cenné vitamíny a minerály, které jsou důležité pro správnou výživu, játra však také zachycují veškeré toxiny v organizmu. Játra se dají upravit se slaninou a s cibulí, na grilu, výborné jsou na přípravu játrových knedlíčků a spoustu dalších specialit. Nezapomeňte, že játra se vždy solí až těsně před ukončením tepelného zpracováni.

Recepty

Popis

Krůtí žaludky

Krůtí žaludky jsou považovány za lahůdku v mnoha zemích světa. Mají svou charakteristickou chuť a konzistenci. Čerstvé krůtí žaludky se mohou přidat do polévky, z žaludků je i výborný guláš.

Recepty

Popis

Krůtí hřbet na polévku

Krůtí hřbet je vhodný pro přípravu vynikajícího plného vývaru pro přímou konzumaci, nebo dále pro přípravu nejrůznějších omáček. Krůtí vývar je vždy mírně sladký, milovat ho budou i Vaše děti.

Recepty

Popis

Krůtí skelety horní

Horní skelety obsahují jen minimum tuku, proto jsou ideální pro přípravu výborného dietního čirého vývaru.

Recepty

Popis

Krůtí šunka premium

Naše šunka je vyrobena pouze z výběrové prsní svaloviny krůt z našeho chovu. Do šunky nepřidáváme škrob, dextrózu, sóju ani další příměsi. Výrobek je čistě bezlepkový. Na požádání dodáváme i nakrájenou šunku bez dalšího příplatku.

Popis

Krůtí masová tlačenka

Oblíbená masová tlačenka je vyrobena z prsní a stehenní krůtí svaloviny, krůtích křídel a krků. Pro výrobu používáme pouze výběrové maso z našich chovů. Do tlačenky nepřidáváme žádné příměsi jako fosfáty či škrob, výrobek je čistě bezlepkový.

Popis

Krůtí párky

Naše párky nejsou vyrobeny z drůbežího separátu, ale z jemně namleté krůtí prsní svaloviny. Do párků nepřidáváme žádné příměsi jako sóju nebo škrob, výrobek je čistě bezlepkový. Výborné jsou pro přímou konzumaci, ale vyzkoušet můžete i různé speciality jako například párky zapečené v listovém těstě a mnoho dalších.

Popis

Krůťáček

Dietní "špekáček" vyroben stejnou recepturou jako naše  párky, pouze z masa, připraven k opékání na grilu či ohni.

Popis

Labužnické krůtí klobásy

Kombinací prsní a stehenní svaloviny vznikají vynikající krůtí klobásky, které si okamžitě našly místo u našich zákazníků. Do klobásek nepřidáváme žádné příměsi jako škrob, fosfáty atd., výrobek je čistě bezlepkový. Stejně jako ostatní výrobky také klobásky vyrábíme každý týden a dodáváme je vždy čerstvé.

Popis

Uzené křídlo

Uzené bílé maso krůtího křídla je výborné pro přímou konzumaci ale také uvařené jako specialita vašeho menu. Maso lze také použít pro přípravu nejrůznějších zapečených jídel či jiných lahůdek.

Popis

Uzené spodní stehno - palička

Pro milovníky uzeného masa jsme připravili 3 speciality. Uzenou krůtí paličku můžete nakrájet nastudeno, uvařit a podávat s bramborovou kaší či jinou přílohou nebo z ní připravíte výbornou uzenou polévku.

Popis

Uzené stehno celé

U krůtího uzeného stehna najdete spoustu výborného masa. Maso doporučujeme nakrájet na tenké plátky a podávat nastudeno, kosti pak lze použít pro přípravu výborné uzené polévky. Z masa lze také připravit různé speciality jako uzené maso na houbách či zapečené s pohankou.

Popis

Zauzená krůtí rolka

Jemně zauzená stehenní rolka. Tuto lahůdku lze pouze nakrájet na jemné plátky a servírovat. Můžete ji také pouze ohřát a podávat jako velmi kvalitní uzené maso s klasickou přílohou.

Popis

Půlka krůty/krocana

Čerstvá půlka krocana nebo krůty je vhodná pro ty z Vás, kteří chtějí zakoupit méně masa. Je vhodná k pečení či porcování. Pokud chcete krůtu či krocana porcovat, je lepší zakoupit půlku větší krůty či krocana, než zakoupit celou malou krůtu. Celé kusy nebo půlky se objednávají po kusech

Recept

Popis

Krůta/krocan celý s droby

Čerstvá celá krůta nebo krocan z našeho vlastního chovu je oškubaná, vykuchaná a zchlazená vzduchem. Součástí krůty jsou drůbka – játra, žaludek a srdce, je přidáván i krk. Malé krůty do cca 7 Kg jsou vhodné pro pečení v celku v troubě (s nádivkou či bez), vetší krůty nebo krocani jsou vhodní pro porcování nebo na přípravu rautů pro větší skupiny.

Recept